- Йога начинающим видео
- Хулахуп танец видео
- Смотреть моя тренировка видео
- Видео тренировки александра емельяненко
- Как правильно крутить обруч на бедрах видео
- Тренировки в кудо видео
- Тренировки рой джонса видео
- Йога онлайн смотреть видео
- Тренировки костя дзю видео
- Видео тренировки роя джонса
- Видео спинальной
- Айенгар йога видео
- Йога для женщин на видео
- Правильно крутить обруч видео
- Плиометрические отжимания видео
- Новости
Управление Здравоохранения Евпаторийского городского совета (С)2011
67 гостей
Флорешти
Як ЩОДО ОРЕХОВ?
КОРИСНІ ВЛАСТИВОСТІ фундука:
«Рослинна м'ясо» - це про фундуку. Цінні білки і амінокислоти добре засвоюються, їх зміст в цьому горісі дуже високо, тому по білкової цінності фундук порівнюють з м'ясом. Дві третини масової частки фундука складають жири, що складаються з ненасичених жирних кислот (олеїнової, лінолевої, пальмітинової, стеаринової, миристиновой), незамінних для організму.
Антиоксиданти, що містяться в фундуку, борються з вільними радикалами, калій і кальцій корисні для нервової системи, а антиканцерогенну речовина паклітаксел активно бореться з раковими клітинами. Широко застосовується фундук як лікувальний засіб при варикозі і тромбофлебіті.
КОРИСТЬ КЕШЬЮ:
Стародавні індіанці лікували кешью зубні болі і кровоточивість ясен - розтирали горіхи в пасту і отримане засіб накладали на хвору ділянку. Через століття японці провели дослідження, які довели корисні властивості кешью в лікуванні хвороб зубів і ясен.
Сьогодні горіх кеш'ю частіше використовується як загальнозміцнюючий засіб при захворюваннях органів дихальної системи, при грипі та бронхіальній астмі. Кешью має антибактеріальну та протизапальну дію, благотворно впливає на кровоносну систему організму.
КОРИСТЬ фісташок:
Молодильні горішками можна назвати фісташки за їх унікальні властивості: порівняно низький вміст калорій, комплекс антиоксидантів, високий вміст вітамінів Е і групи В ідеально підходять для антіейдж-дієти. Каротиноїди, що входять до складу фісташок, допомагають зберегти зір, сприяють зміцненню кісткової тканини, зубів, а високий вміст клітковини допоможе знизити рівень холестерину.
Фісташки вважаються афродизіаком, вони підсилюють потенцію, покращує якість сперми, підвищують рухливість сперматозоїдів.
КОРИСТЬ ГРЕЦКОГО ГОРІХА:
Сама форма волоського горіха дає нам зрозуміти, для чого вони призначені. Якщо є його регулярно, можна стати справжнім «міцним горішком», адже він стимулює роботу мозку, покращує пам'ять, бореться з депресією і допомагає впоратися з невротичними станами, надає сил і витривалість. Мінеральні сполуки магнію, калію, кобальту, заліза, йоду в поєднанні з ненасиченими жирними кислотами корисні при атеросклерозі, гіпертонії і всього кола серцево-судинних захворювань.
Ці корисні властивості пояснюються високою концентрацією корисних речовин, що дає привід вважати волоський горіх натуральним збалансованим полівітамінним комплексом.
КОМУ ГОРІХИ МОЖУТЬ ЗАШКОДИТИ ???
Горіхи дуже калорійні, тому людям з надмірною вагою слід обмежуватися декількома ядрами в день, щоб не перевантажувати печінку, травний тракт, і не набрати додаткових кілограмів.
Дітям до 3 років не рекомендується давати горіхи, тому що це дуже алергенний продукт. Якщо у дитини спостерігалася алергія на помідори, персики, якщо були прояви полінозу на квітучі дерева, то з горіхами краще почекати до 7 років або здати аналізи на виявлення харчових алергенів.
З обережністю варто поставитися до різного роду горіхів людям, що страждають шкірними захворюваннями (псоріаз, нейродерміт, атопічний дерматит). Єдиний виняток - мигдаль, який за своєю суттю горіхом не є, але і його краще вживати в обмежених кількостях. Протипоказані горіхи і людям, схильним до мігрені - тирамін, що міститься в ядрах, може спровокувати напад головного болю.
Калорійність горіхів (на 100гр): волоські горіхи фундук мигдаль кешью фісташки 850 ккал 700 ккал 600 ккал 600 ккал 550 ккал
Матеріал з сайту журналу "Здоров'я": http://zdr.ru/articles/orehi_polza_i_vred
А Ви знаєте, чим корисні горіхи?
Так, не варто позбавляти себе таких цінних і цілющих нас продуктів, як горіхи, тому, про їхню користь, сьогодні і поговоримо.
Горіхи, як «консерви» - глухо закупорені в шкаралупу, але ж вони створені самою природою.
Щільна і міцна горіхова шкаралупа оберігає їх від гнилі і псування, тим самим дає можливість запасати їх про запас, адже всі поживні і корисні речовини, які в них містяться зберігаються досить довгий час.
Деякі люди вважають, що в житті без горіхів можна цілком обійтися, але вони, мабуть, не підозрюють, що корисних і необхідних речовин в горіхах міститься на багато більше, ніж в тих же - фруктах і овочах, яких ми вважаємо необхідною для здоров'я їжею.
Чим же багаті ядра горіхів?
На відміну від інших продуктів харчування, горіхи містять удвічі більше магнію, заліза, кальцію, калію, і фосфору. Всі горіхи насичені вітамінами - А, Е і групи-В і Р.
Вітаміни та мінерали, що містяться в горіхах, знаходяться в потрібних співвідношеннях, які необхідні людині для здорового і повноцінного харчування.
Горіхи містять в собі комплекс білків, який необхідний організму для побудови тканин.
Чим корисні ядра горіхів.
Білки, що містяться в горіхах повністю замінюють білки м'яса і засвоюються на багато швидше і легше. Навіть вегетаріанцям, які вживають горіхи, не страшна анемія, тому що в горіхах вмісту заліза на багато більше, ніж в м'ясі. Горіхи майже повністю засвоюються організмом, т. К. За своєю структурою, вони дуже близькі до людських білків.
Горіхи складаються від 50 до 70% жирів, і це дуже корисний жир. У ньому практично не міститься холестерин, зате в його складі існують жирні кислоти, які нормалізують обмін жирів в організмі.
У горіхах також більше калорій, ніж в здобної булці або шоколаді, але ці калорії не порожні - вони дають енергію і сили. Горіхи рекомендується вживати людям з надмірною вагою і хворим на цукровий діабет, але тільки в розумних кількостях, тому що в них мало простих вуглеводів.
Як правильно вибирати і зберігати горіхи.
Купувати горіхи краще в шкаралупі. Вибирати потрібно такі горіхи, які всередині не гримлять при потряхіваніі і без пошкодженої шкаралупи.
Горіхи в шкаралупі зберігаються в сухому прохолодному темному місці досить довго, до декількох місяців. Очищені горіхи можна зберігати два - три місяці в холодильнику, в щільно закритій тарі. Їх також можна заморожувати і зберігати протягом півроку.
Волоські пересохлі горіхи можна відновити, для цього потримати їх 5 днів в підсоленій воді.
Якщо шкірка з мигдалю не знімається, горіхи можна покласти в окріп на 1-2 хвилини, а потім промити в холодній водою і просушити.
Солоні бажано їсти відразу, так як вони погано зберігаються.
Якщо ви купили гіркуваті кедрові горішки, значить, з них віджимають масло. Такі горіхи швидко псуються.
Горіхова їжа з користю.
Люди, які постійно включають в свій раціон горіхи, менше схильні до ризику розвитку старечого недоумства і інфаркту. Всі горіхи володіють тими чи іншими лікувальними властивостями, але у кожного з них свої якості.
Волоський горіх - єдиний з усіх горіхів, поживна цінність і лікувальні властивості якого зростають в поєднанні з медом, сухофруктами і зеленими овочами.
Щоб поліпшити пам'ять і вилікувати головний біль, використовують саме цей горіх. Достатньо всього п'ять ядер в день, щоб підтримати в нормі імунну систему і кислотність шлунка.
Людям з підвищеним артеріальним тиском і хворим серцем, волоські горіхи необхідно вживати постійно. Волоські горіхи дуже корисні вагітним і годуючим мамам, а також людям похилого віку.
Кедрові горішки.
Щоб забезпечити, добову потребу організму в амінокислотах, вітамінах та мікроелементах, потрібно в день вживати до 100 гр. кедрових горіхів.
На 99% засвоюється організмом людини рослинний білок кедрових горіхів.
Рослинний білок зміцнюють імунітет, збільшує працездатність і регулює обмінні процеси в організмі. Особливо дітям корисні кедрові горішки, тому що сприяють зростанню маленького організму, а людям похилого віку продовжують життя.
Фісташки.
Ефірними маслами, які покращують настрій, наділені фісташки.
Для підтримки життєдіяльності організму фісташки корисні навіть в невеликій кількості, вони допомагають регенерувати сили після важких хвороб і значних фізичних навантажень.
Мигдаль.
У мигдалі вітаміну - Е міститься набагато більше, ніж в інших горіхах (24 мг на кожні 100 г горіхів). Мигдаль багатий амінокислотами, які підтримують серце.
Солодкий мигдаль рекомендують вживати при гіпертонії, онкологічних захворюваннях і підвищеному холестерин.
Фундук.
Людям зайнятим важкою фізичною працею, дуже корисний фундук.
Оптимальні пропорції білка і вітаміна- Е, що знаходяться в складі цього горіха, прекрасно відновлюють і живлять м'язові тканини організму.
Фундук збільшує лактацію у жінок в поєднанні з медом.
Фундук в співвідношенні з медом і курагою - відмінний засіб при захворюваннях серцево - судинної системи і артеріальної гіпертензії.
Кешью.
Делікатесні горішки кеш'ю завжди продаються в очищеному і обробленому вигляді, тому що їх шкаралупа отруйна. В правильно обробленому вигляді горіхи кеш'ю не є небезпечними, вони смачні і дуже корисні для здоров'я.
Якщо їх регулярно вживати в їжу, то вони сприяють зниженню рівня холестерину в крові, зміцненню імунітету, забезпечують нормальну роботу серця, сприятливо впливають на мозок, печінка людини. Запобігають розвитку атеросклерозу і утворення тромбів, знімають запалення.
Бразильський горіх.
Денна норма селену заповнюється повністю в організмі, якщо з'їсти всього два бразильських горіха в день.
Селен захищає організм від раку і передчасного старіння. Цей горіх допомагає відновитися після стресів з найменшими наслідками. Він допомагає дітям рости, тому що сприяє утворенню та росту нових клітин. Бразильський горіх - природний енергетик - вистачає всього одного горіха, щоб повністю відновити сили.
Арахіс.
Арахіс улюблені ласощі вегетаріанців і моделей шоу - бізнесу, в складі арахісу багато фолієвої кислоти, що сприяє оновленню і росту клітин.
Арахіс сприяє розщепленню жирів, перешкоджає виникненню гастритів і виразкової хвороби, регулює нервову систему. Досить з'їдати по 20 - 30 горішок в день, щоб домогтися ефекту розгладження дрібних зморшок, нормалізувати кровотворення і знизити ризик серцево - судинних захворювань.
Дієта горіхова.
Багато хто вважає, що горіхи несумісні з будь-якими дієтичними методами, але як показують дослідження, вони допомагають не тільки знизити вагу, але і регулювати його після втрати.
Відомий тренер з бодібілдингу Вінс Жиронда, ще 40 років тому стверджував, що «жир спалює жир!». І сьогодні його істина доведена, хоча в той час, цей вислів вважали повним абсурдом.
Горіхи багаті поліненасиченими і мононенасичені жири, вони прискорюють окислення, а потім посилюють спалювання жирів. Горіхами можна швидко насититися. При цьому апетит пригнічується, а загальна кількість їжі, що з'їдається за один раз зменшується, і в результаті знижується вага.
Бажано їсти цілі ядра горіхів як окрему страву, не подрібнюючи й не додаючи в іншу їжу, тоді можна домогтися ефекту схуднення.
Проведені особисті досліди Вінкс Жиронда, підтвердили, що ненасичені жири допомагають організму перетворювати з'їдені калорії в тепло, а не накопичувати їх у вигляді жирових відкладень.
Якщо є горіхи потроху, тільки в цьому випадку буде від них дієтична користь.
Непомірне і зайве їх споживання незмінно призведе до збільшення ваги, тому що горіхи дуже калорійні.
Ядра з кісточок вишні та абрикоса.
Раніше вважали, що ядерця, сливових, вишневих і абрикосових кісточок вживати в їжу не можна, так як в них існує синильна кислота. Однак зміст цієї кислоти настільки мало, що вона нешкідлива. А користь цих ядерець дуже велика. Так як в ядрах міститься недавно відкритий вітамін В-17, який має протипухлинну властивість.
Тому ніколи не викидайте сливові і вишневі кісточки:
розколюйте і з'їдайте по кілька ядерець.
* Найефективнішим засобом від захворювань суглобів вважається масло з кісточок вишні.
Це масло також використовують для виведення пігментних плям і бородавок на шкірі.
* Якщо з'їдати в день по 6 - 12 г ядер кісточок абрикоса, вони добре рятують від кашлю.
* При ларингіті 20 - 30 свіжих абрикосових ядер подрібнюють в однорідну пасту і змішують з вершковим маслом. Приймають 3 рази на день по 1 чайній ложці.
* Паста, приготовлена з ядер абрикосових кісточок, швидко позбавляє від хворобливого геморою, якщо змащувати нею запалені «шишки».
Увага! Протипоказання!
Якщо у вас або у когось в рідні є будь-які прояви алергії, то ваші діти не повинні їсти продукти, що містять арахіс, до трьох років.
90% смертельних випадків від нападів алергії припадає на частку викликаних вживанням горіхів. Людина, що страждає на алергію на горіхи, може померти навіть від однієї крихти, доданої в тісто або морожене.
Якщо волоських горіхів з'їсти більше норми, то в роті може початися подразнення і запалення мигдалин.
Цвілий арахіс також може викликати важкі захворювання. Токсини, які виділяє грибок цвілі, вражає самий ослаблений орган, і при цьому хвороба діагностується з працею.
Будьте здорові і всього Вам доброго!
Як ЩОДО ОРЕХОВ?КОМУ ГОРІХИ МОЖУТЬ ЗАШКОДИТИ ?
Чим же багаті ядра горіхів?