- Йога начинающим видео
- Хулахуп танец видео
- Смотреть моя тренировка видео
- Видео тренировки александра емельяненко
- Как правильно крутить обруч на бедрах видео
- Тренировки в кудо видео
- Тренировки рой джонса видео
- Йога онлайн смотреть видео
- Тренировки костя дзю видео
- Видео тренировки роя джонса
- Видео спинальной
- Айенгар йога видео
- Йога для женщин на видео
- Правильно крутить обруч видео
- Плиометрические отжимания видео
- Новости

Управление Здравоохранения Евпаторийского городского совета (С)2011
67 гостей
груша
Родина груші - Кашмір. Перші груші росли в Греції на Пелопоннесі і пізніше були поширені римлянами в Європі. Сьогодні грушу можна побачити практично в усіх помірних широтах землі. Груша - рід плодових дерев сімейства розовоцветних. Дерева культурних сортів груші відрізняються великою довговічністю (до 200 років); висота 15-20 м. Груші вживають в їжу вже понад 2 тис. років, але нинішній смак груша придбала тільки до кінця XVIII століття завдяки зусиллям бельгійських і французьких селекціонерів.
Плоди груші містять цукру (глюкоза, фруктоза, сахароза), кислоти, дубильні речовини, пектини, фітонциди і значна кількість вітамінів - А, С, В1, В2, Е, Р, РР, золу, цинк, барій, молебден, каротин, фолієва кислота, катехіни, азотисті речовини, мінеральні солі заліза, марганцю, йоду, кобальту, міді, калію, кальцію, унікальні ефірні масла, біологічно активні речовини, які здатні підвищувати захисні сили організму, протистояти інфекційним захворюванням, надавати протизапальну дію і навіть боротися з депресією .
У насінні груші від 12 до 21% масла. За загальним вмістом цукрів плоди груші поступаються яблукам, однак і кислот в них менше, від чого вони здаються солодший. Як лікарська рослина грушу застосовують при багатьох недугах. Введення в раціон груші сприяє зниженню рівня холестерину в крові, що дозволяє використовувати їх при атеросклерозі. У свіжому вигляді ці плоди регулюють травлення і добре засвоюються організмом людини. У народній медицині відвар з сушених груш призначають при простудних захворюваннях, лихоманці, кашлі, діареї. Закріплює дію плодів груші на кишечник залежить від кількості в них дубильних речовин. Найбільше їх міститься в плодах дикої груші.
Відвар з сушених груш чудово втамовує спрагу, має обезболевающім, антисептичну та сечогінну дію. Сік і відвари з плодів груші ефективні при сечокам'яній хворобі. Густий відвар плодів використовують для примочок від головного болю. Варення і печені плоди застосовують при сильному кашлі. Незрілі груші відрізняються невисоким вмістом вітаміну С, проте особливо багаті вітаміном В1.
Цей фрукт корисний при порушенні функції підшлункової залози. Тому свіжі та сушені груші, а також напої з них включають в дієти при ожирінні та цукровому діабеті.
Рекомендується вживати груші при швидкій стомлюваності, запамороченні, прискореному серцебитті, що виникають при посиленому фізичному навантаженні, а також при втраті апетиту, при появі тріщин в кутах рота, поганому загоєнні тканин і навіть при чутливості до холоду - все це симптоми нестачі заліза в організмі.
Кілька з'їдених груш можуть цілком реально зняти біль в натруджених м'язах: в них багато іонів калію, без достатньої кількості яких не можна уявити собі нормальне функціонування серця і м'язів, адже іони калію відповідають в організмі за регенерацію клітин. До того ж при нестачі калію сповільнюється зростання тканин, з'являється нервозність, безсоння, спостерігається прискорене серцебиття через ослаблення серцевої діяльності, підвищується рівень холестерину в крові.
Органічні "грушеві" кислоти підсилюють процеси травлення, покращують обмін речовин, стимулюють діяльність печінки і нирок, мають і протимікробну дію, пригнічуючи процес гниття в товстій кишці.
При анемії (недокрів'ї) корисно щодня з'їдати на обід як десерт по дві великі груші.
Лікує груша і гострий бронхіт, екзему.
Через наявність великої кількості клітковини груші виключають з раціону харчування осіб з гастритами, виразкою шлунка (у стадії загострення).
