- Йога начинающим видео
- Хулахуп танец видео
- Смотреть моя тренировка видео
- Видео тренировки александра емельяненко
- Как правильно крутить обруч на бедрах видео
- Тренировки в кудо видео
- Тренировки рой джонса видео
- Йога онлайн смотреть видео
- Тренировки костя дзю видео
- Видео тренировки роя джонса
- Видео спинальной
- Айенгар йога видео
- Йога для женщин на видео
- Правильно крутить обруч видео
- Плиометрические отжимания видео
- Новости

Управление Здравоохранения Евпаторийского городского совета (С)2011
67 гостей
яловичина
- калорійність яловичини
- Харчова цінність в 100 грамах:
- Корисні властивості яловичини
- Небезпечні властивості яловичини

Яловичина - це м'ясо великої рогатої худоби (биків, телиць, корів, бичків і волів).
Якість їх м'яса залежить від віку, виду кормів, утримання і статі тварини. Витримка м'яса, тобто процес дозрівання м'яса, а також стрес, який тварини відчувають перед забоєм, теж в значній мірі визначають якість м'яса.
Ділиться яловичина на 3 сорти. До вищого сорту належить спинна, грудна частини, філе, оковалок, кострец іогузок; до першого - лопатка і плечові частини, а також пашина; до другого - заріз, передня і задня гомілка.
Найбільш цінується яловичина, що отримується від м'ясних порід худоби, і особливо ніжніша телятина - отримується від статевонезрілих бичків і теличок.
Якість м'яса - яловичина повинна бути соковито-червоного кольору, мати приємний запах свіжого м'яса, а також ніжно волокнисту мармурову структуру. Жир при цьому повинен бути м'яким і мати білувато-кремовий колір. При натисканні та розрізанні м'ясо повинно бути досить пружним і в місцях розрізу - блискучим, легко піддається надавливанию пальцем, причому місце натискання через деякий час має саме вирівнятися. М'ясо старої тварини відрізняється темно-червоним відтінком, жир має велику кількість плівок, а тканини м'яса в'ялі
калорійність яловичини
Яловичина вважається самим низькокалорійним видом м'яса, так як вміст жиру в ньому мінімальне (в самому м'ясі є невелика жировий прошарок). Важливо пам'ятати, що різні частини тіла тварини мають різний жирністю, в середньому від 150 кКал до 500 кКал. У 100 г яловичини міститься 187 кКал. У відвареної яловичині - 153 кКал на 100 г м'яса. У смаженої яловичині - 180 кКал. Вживання такого виду м'яса в помірній кількості показано всім, в тому числі і людям, що страждають ожирінням .
Харчова цінність в 100 грамах:
У яловичині міститься 315-334 мг% калію, 60-65 мг% натрію, 9-10 мг% кальцію, 21-26 мг% магнію, 198-210 мг% фосфору, 2,6-2,8 мг% заліза, вітаміни групи В , РР. Малоцінних білків колагену і еластину в яловичині 2,6%.
Корисні властивості яловичини
У яловичої печінки, міститься вітамін А (8.2 мг%), Е (1 мг%), З (33 мг%), О 6 (0.7 мг%), О 12 (60 мг%), РР (9 мг%), В 2 (2.19 мг%), В 1 (0.3 мг%) і т. Д. Яловиче м'ясо є і постачальником мінеральних солей ( натрію , калію , магнію , фосфору , заліза , міді , цинку , кобальту та ін.). Найбільший вміст заліза, встановлене в яловичої печінки, становить 8.4 мг%.
Яловичина є одним з основних постачальників повноцінних білків в харчуванні людини. При варінні яловичина втрачає до 40% води, 2% білка і 1% жиру. Практично білки в харчуванні використовуються повністю. Для найбільш цінного білкового харчування найкраще використовувати вирізку - саму м'яку частину туші.
Вітамін В12 (утворюється завдяки тому, що корова жує жуйку - зелену траву), бере участь в процесі засвоєння заліза в нашому організмі. Яловичина допомагає успішно справлятися з втомою, корисна при залізодефіцитної анемії, а британські доктора, радять чоловікам, у яких високий рівень поганого холестерину, з'їдати до 200 гр. в день нежирної яловичини. Вони встановили, що при такому харчуванні, холестерин знижується майже на 20%.
Стара яловичина важче засвоюється, її не рекомендують їсти дітям і людям похилого віку - краще замінити телятиною.
Яловичу печінку рекомендують для профілактики інфаркту, при лікуванні сечокам'яної хвороби. Відварна телятина допомагає відновитися після інфекційних хвороб, травм, опіків.
У рекордсменів за наявністю сіркиНебезпечні властивості яловичини
Слід пам'ятати, що в м'ясі крім корисних речовин містяться пуринові основи, в процесі обміну яких в організмі може утворитися сечова кислота. Накопичення сечової кислоти, що має місце при надмірному м'ясному харчуванні, може порушувати проникність капілярів ниркових нефронів, сприяти розвитку подагри, остеохондрозу та інших захворювань. Доведено, що надмірне споживання м'яса знижує імунітет організму, опірність його до різних захворювань.
Наявність в яловичині холестерину сприяє розвитку серцево-судинних захворювань, а також хвороб нирок і печінки.
Крім того, при варінні яловичини необхідно міняти воду кілька разів, щоб зливати шкідливі речовини, які є в яловичині. Смажену яловичину лікарі не рекомендують вживати в їжу, так як в ній утворюються канцерогени, здатні викликати онкологічні захворювання.
Автор відеоролика в цікавій формі розповість про те, як приготувати смачну і корисну яловичину.
Дивіться також властивості інших продуктів:
