- Йога начинающим видео
- Хулахуп танец видео
- Смотреть моя тренировка видео
- Видео тренировки александра емельяненко
- Как правильно крутить обруч на бедрах видео
- Тренировки в кудо видео
- Тренировки рой джонса видео
- Йога онлайн смотреть видео
- Тренировки костя дзю видео
- Видео тренировки роя джонса
- Видео спинальной
- Айенгар йога видео
- Йога для женщин на видео
- Правильно крутить обруч видео
- Плиометрические отжимания видео
- Новости

Управление Здравоохранения Евпаторийского городского совета (С)2011
67 гостей
Найкорисніші свіжовичавлені соки: користь і шкода, як правильно пити соки для схуднення
- Шкода свіжих соків
- Як правильно зберігати і скільки зберігаються свіжовичавлені соки
- Як правильно пити свіжовичавлені соки
- Свіжовичавлені соки при вагітності
- Відео огляд: Фреши. Шкода і користь свіжих соків
По-перше, свіжовичавлені соки (фреші) корисні завдяки вітамінам, що містяться в них.
Наприклад вітамін С, що міститься в апельсиновому соку, прекрасно справляється з простудними захворюваннями, а також надає підтримку імунітету. У холодну пору року навіть рекомендується випивати по одній склянці такого фрешу.
А ось каротин, який є в моркві, дині, абрикосах, корисний для шкіри і очей, а ще стимулює зростання і формування кісток.
Шкода свіжих соків
- Головним недоліком Фреш є велика кількість цукру - всмоктуючих вуглеводів, тому їх не можна вживати діабетикам.
- Натуральні соки також можуть зруйнувати емаль зубів, тому рекомендується пити їх через трубочку.
- Також багато фреші мають проносний ефект, тому варто їх пити розведеними.
- Існує ряд «кислих» фруктів - це яблуко, лимон, апельсин, який забороняється вживати при хворобах шлунково-кишкового тракту, особливо при підвищеній кислотності шлунка. До такого заборони варто поставитися серйозно, так як можливі негативні наслідки: біль і печія.
- Уважніше з фрешами варто обходитися і алергікам, щоб не викликати негативну реакцію організму.
Найкорисніші свіжовичавлені соки
- Під номером один розташовується апельсиновий сік. Він рекомендується для тих, хто перебувати в зоні ризику розвитку онкології. Цей фреш здатний зміцнити ваші нерви, а ще він стимулює апетит. Як вже говорилося, апельсиновий сік заряджає дозою вітаміну C, а це - підвищення імунітету, лікування авітамінозу, боротьба з застудою.
- Також лідируюче місце займає і морквяний сік . Він допомагає при лікуванні печінки і нирок, а ще стане корисним при недокрів'ї. Головне, перед вживанням проконсультуватися з лікарем.
- картопляний сік не є ласощами, але вважається хорошим ліками. (Зараз він продається навіть в аптеках.) Особливо він допомагає при підвищеній кислотності шлунка і гострому гастриті. Головне пити його невеликими порціями.
- Американська приказка говорить, що одне яблуко в день позбавить вас від відвідування лікарів. Частково це правда. Яблуко дійсно містить багато корисних вітамінів і мінералів, а свіжовичавлений яблучний сік нормалізує роботу кишечника, стане помічником у боротьбі з бронхітом. Що містить мінімум калорій, яблучний фреш добре справляється з каменями в нирках, а також очищає від шлаків організм.
- Варто додати в список також сік селери . У ньому багато магнію і заліза, тому він корисний для харчування клітин крові. Він відновлює температуру тіла, допомагає при нервових розладах.
Як правильно зберігати і скільки зберігаються свіжовичавлені соки
Відразу варто попередити, що зберігати такі соки не рекомендується, тому що при взаємодії з повітрям вони починають псуватися. Якщо зберегти сік все-таки потрібно, можна вдатися до таких способів:
- Налити сік у скляну банку, а зверху додати лимонний сік, який не буде пропускати повітря. Банку треба щільно закрити, а відкрити не пізніше, ніж через 8-м годин.
- Вичавлений сік можна заморозити. Так він протримається 2-е суток, але правда може втратити первинний смак.
- Сік можна законсервувати. Для цього прокип'ятіть його в каструлі 10 хвилин і додайте цукор, який послужить консервантом.
Пам'ятайте, що чим довше зберігатися сік, тим менше корисних властивостей в ньому залишається.
Наприклад, фреш з моркви краще пити протягом 10 хвилин після приготування. З яблучним соком варто вчинити так само, щоб він не встиг окислюватися.
Як правильно пити свіжовичавлені соки
- Пити сік треба відразу після того, як його вичавили. Це правило не поширюється на буряковий сік, який перед вживанням треба наполягати.
- Свіжовичавлені соки забезпечать надходження важливих вітамінів в організм, але щоб не порушити баланс цукру в крові, потрібно вживати клітковину.
- Пробуйте змішувати соки! Наприклад, поширене додавання селери. Така суміш, як морква, буряк і селера ефективна при гіповітамінозі.
- Не варто фрешами запивати їжу. З їжею вони вступають в реакцію бродіння, що призводить до печії і здуття живота. Найкраще пити такі соки взагалі на порожній шлунок.
- Додам, що потрібно уважно ставитися до того, з чого зроблений сік. Овочі або фрукти можуть містити патогенні організми, які негативно позначаться на вашому шлунку. Ретельно мийте інгредієнти перед вживанням.
Вживання свіжовичавленого соку для схуднення
- Ананасовий сік
Цей сік варто пити з м'якоттю, в якій міститься така речовина, як бромелайн. Воно відоме своєю здатністю розщеплювати жири. Також, в ананасах в принципі небагато калорій. Якщо влаштувати один розвантажувальний день на них, можна втратити близько 700 грам.
- Лимонний сік
Він допоможе вивести з організму шлаки з допомогою пектину, який входить до його складу. Краще пити його розбавленим з водою і натщесерце, тобто - як тільки ви прокинетеся.
- Томатний сік
Такий сік вважається дієтичним продуктом. Головні його функції: він досить швидко насичує організм, спалює жири, а ще виробляє «гормон радості», який так необхідний під час дотримання дієти.
Свіжовичавлені соки при вагітності
Фреші рекомендуються для вживання при вагітності. Наприклад, тому що вони сприяють розвитку центральної нервової системи вашого майбутнього дитини, а також допомагають у формуванні його мускулатури. Але варто бути уважним при виборі продуктів, з яких буде складатися сік, і, відповідно, готувати його краще самостійно.
Багато фрукти та овочі піддаються хімічній обробці при зберіганні в магазинах, тому перед тим, як почати з них вичавлювати сік, їх потрібно ретельно вимити і зняти шкірку. Кращий варіант - використовувати фрукти і овочі, вирощені на дачі.
Щоб сік приніс позитивний ефект, потрібно пити його в строго-обмежених кількостях, а також розбавляти його водою. Пам'ятайте, що свіжовичавлений сік можна пити, щоб втамувати спрагу або одночасно з їжею. Для цього потрібно проконсультуватися з спостерігає за вами лікарем.
Ми познайомилися з свіжовичавленим соками і дізналися про них трішечки більше. Щоб вони позитивно позначилися на вашому організмі, варто дотримуватися всі перераховані рекомендації.
Відео огляд: Фреши. Шкода і користь свіжих соків
