- Йога начинающим видео
- Хулахуп танец видео
- Смотреть моя тренировка видео
- Видео тренировки александра емельяненко
- Как правильно крутить обруч на бедрах видео
- Тренировки в кудо видео
- Тренировки рой джонса видео
- Йога онлайн смотреть видео
- Тренировки костя дзю видео
- Видео тренировки роя джонса
- Видео спинальной
- Айенгар йога видео
- Йога для женщин на видео
- Правильно крутить обруч видео
- Плиометрические отжимания видео
- Новости

Управление Здравоохранения Евпаторийского городского совета (С)2011
67 гостей
абрикос
- калорійність абрикоса
- Склад, наявність вітамінів і мінералів
- Корисні властивості абрикоса
- Небезпечні властивості абрикоса

Невелике дерево або великий чагарник з широкоокруглой кроною.
Дуже ошатні його червонувато-коричневі або буро-оливкові, блискучі, голі пагони, часто місцями (але не суцільно) покриті сіруватою плівкою, нирки по 2-3 поруч.
Листя 4-9 см довжиною яйцеподібні або широко-овальні, з серцеподібною підставою, подовжено-загостреною вершиною, пилчасті по краю.
Дуже декоративний в пору цвітіння, прикрашений численними великими білими або блідо-рожевими квітками, з темно-червоними відігнутими чашолистками.
Цвіте до розпускання листя протягом 7-9 днів. Не менш декоративний він і в пору плодоношення, прикрашений бархатисто-опушеними, часто з рум'янцем, солодкими, округлими плодами з поздовжньою борозенкою до 3 см в діаметрі.
Дерево любить світло і добре переносить посуху, живе до 50 років і більше.
калорійність абрикоса
Свіжі абрикоси абсолютно нешкідливі для всіх, навіть для тих, хто страждає надмірною вагою, так як вони містять всього 48 кКал на 100 г продукту. Однак сушені абрикоси ( курагу ) Слід вживати з обережністю через високий вміст вуглеводів. Їх калорійність - 232 ккал на 100 продукту.
Склад, наявність вітамінів і мінералів
Основні речовини: г Мінерали: мг Вітаміни: мг вода 86.35 калій 259 вітамін C 10 білки 1,4 фосфор 23 Вітамін А 0,096 жири 0,39 кальцій 13 Вітамін Е 0,89 вуглеводи 11,12 магній 10 вітамін B3 0,60 клітковина 2,0 натрій 1 вітамін B6 0,05 Сахара 9,24 Залізо 0,39 вітамін B2 0,04 Калорії (Ккал) 48 цинк 0,20 вітамін B1 0,03Корисні властивості абрикоса
У плодах абрикоса є цукру, інулін, лимонна , винна і яблучна кислоти , Дубильні речовини, крохмаль, вітаміни групи В , З, Н, Е, Р, провітамін А, залізо, срібло, калій, магній, фосфор. Мікроелементи представлені солями заліза і сполуками йоду, якого особливо багато в вірменських сортах абрикоса. Тому систематичне вживання абрикосів дозволяє попередити захворювання щитовидної залози. Крім того, йод має ліпотропні і антихолестеринові дією. Є в абрикосі і пектин , Здатний виводити з організму токсичні продукти обміну і холестерин .
Плоди абрикоса підвищують гемоглобін у крові, що сприяє збільшенню опірності організму. Сприятливо впливають на процес кровотворення, що особливо важливо для страждаючих анемією . Особливо корисні вони при авітамінозах , Захворюваннях серцево-судинної системи, нирок, ожирінні. А так само допомагають поліпшити пам'ять і підвищують мозкову активність, що безперечно дуже важливо для людей займаються інтелектуальною працею, школярам і студентам.
Корисні навіть несмачні плоди диких абрикосів. Абрикосовий компот має послаблюючу дію при запорах . Плоди незамінні при інтоксикації важкими металами. Корисні як засіб, що підтримує здоров'я онкологічних хворих.
Протинабрякова, сечогінну дію густих настоїв і відварів з кураги без цукру відомо давно. Їх широко використовують в комплексній терапії багатьох захворювань серцево-судинної системи і нирок. Можна вводити абрикоси і в раціон хворих на цукровий діабетом , Але слід врахувати, що узбецькі і таджицькі сорти (шепотіла) таким хворим протипоказані, оскільки вміст у них цукру становить 80%.
З великою користю курагу включають в так звані магнієві дієти, що застосовуються для лікування гіпертонічної хвороби та аліментарних форм недокрів'я.

Насіння абрикосів йдуть на приготування жирного абрикосового масла, близького за складом до мигдальному і персиковому. У абрикосовому маслі міститься до 20% лінолевої кислоти, до 14% стеаринової і до 5% миристиновой. Це масло не висихає, але під впливом світла і повітря швидко прогоркает. Його використовують як розчинник жиророзчинних медикаментів, призначених для внутрішньом'язового і підшкірного введення.
Абрикосовий камедь, крапельки або напливи прозорою жовтуватою маси на стовбурах дерев, використовують у виробництві кровозамінників.
Абрикосовий сік корисний при зниженій кислотності, захворюваннях кишечника, що супроводжуються гнильними процесами, так як він має бактерицидні властивості.
0,75 склянки абрикосового соку достатньо для задоволення добової потреби людини в вітамінах .
Насіння абрикоса застосовують в східній медицині як противокашлевого кошти, що призначається при бронхітах , бронхіальної астмі , ларингіті , трахеїті , Катарі верхніх дихальних шляхів.
Небезпечні властивості абрикоса
Не рекомендується їсти абрикоси на голодний шлунок, тим більше натщесерце, а також після м'ясних страв, плову або інший трудноперевариваемой їжі - порушується травлення.
Свіжі плоди можуть нашкодити при гострому гастриті з високою кислотністю шлункового соку, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки.
Не варто зловживати абрикосами при захворюваннях печінки, панкреатиті .
Слід пам'ятати, що міститься в абрикосах провітамін А (каротин) не засвоюється при зниженій функції щитовидної залози. У таких випадках хворим доцільно призначати медикаментозний чистий вітамін А.
Курага протипоказана при цукровому діабеті (в куразі до 84% цукрів).
Треба враховувати, що при передозуванні (не слід вживати більше 20-30 г навіть солодких ядер в день) кісточки абрикоса можуть викликати важке отруєння, іноді зі смертельним результатом.
Абрикоси, при вживанні у великій кількості (понад 10-15 штук в день) можуть викликати діарею , Яка викликає втрату багатьох мікроелементів. Передозування абрикосами (зустрічається, втім, досить рідко), як свіжими, так і сушеними, проявляється зниженням артеріального тиску, частоти дихання і серцевих скорочень, запамороченнями.
Читайте також нашу статтю масло абрикосових кісточок . Все про його корисні і небезпечні властивості, хімічний склад, харчової цінності, наявності вітамінів і мінералів, застосуванні в кулінарії і косметології.
Хочете дізнатися, як отримувати щороку хороший урожай абрикос? Правильна обрізка, полив, добриво і запилення.
Корисні і небезпечні властивості інших фруктів:
Хочете дізнатися, як отримувати щороку хороший урожай абрикос?