- Йога начинающим видео
- Хулахуп танец видео
- Смотреть моя тренировка видео
- Видео тренировки александра емельяненко
- Как правильно крутить обруч на бедрах видео
- Тренировки в кудо видео
- Тренировки рой джонса видео
- Йога онлайн смотреть видео
- Тренировки костя дзю видео
- Видео тренировки роя джонса
- Видео спинальной
- Айенгар йога видео
- Йога для женщин на видео
- Правильно крутить обруч видео
- Плиометрические отжимания видео
- Новости
Управление Здравоохранения Евпаторийского городского совета (С)2011
67 гостей
гранат
- калорійність граната
- Склад і корисні властивості граната
- шкода граната
- Гранат в схудненні
- сорти граната
- Гранат в кулінарії
Гранатом (лат. Púnica granátum) називають субтропічна чагарникова рослина (рідше - дерево) роду Гранат і його плоди. Плоди граната є круглі досить важкі плоди з товстою щільною шкіркою, червоного, бурого або світло-коричневого кольору. Усередині плоду знаходяться зерна - яскраво-червоні або рожеві невеликі соковиті насіння, з маленькою вузької кісточкою. Смак зерен граната - солодко-кислий, трохи терпкий. Зерна зібрані в гнізда, де розташовуються в два ряди, кожне гніздо «упаковано» білої шкірястою перетинкою. У гранаті зазвичай буває 7-9 гнізд, в яких налічуються до 1000 зерен.
Гранат відомий близько 4-х тисячоліть, його батьківщиною вважають Туніс і Передню Азію, звідки він поширився по всьому субтропічним і тропічним поясів Землі. Гранат завжди був символом родючості і плодючості, є навіть версії, що Адама в раю змій пригостив саме гранатом, адже до сих пір в деяких мовах можна зустріти назви, пов'язані з яблуком (наприклад, німецьке Granatapfel).
калорійність граната
Калорійність граната становить 52 ккал на 100 грам продукту.
Склад і корисні властивості граната
У зернах граната містяться: вітаміни В 2 , В 5 , О 6 , О 9 , З , Н і РР , А також мінеральні речовини: калій , кальцій , магній , марганець , залізо , йод , фосфор і натрій . Гранат є иммуностимулятором, беручи участь в утворенні еритроцитів, підвищує рівень гемоглобіну крові, нормалізує кровотворення (calorizator). Гранат використовують як загальнозміцнюючий засіб, натурального вітамінного комплексу, який допомагає швидше увійти в норму після інфекційних захворювань та хірургічних втручань. Висушені перетинки граната заварюють і приймають як легке заспокійливе засіб при нервових розладах і безпричинної тривоги. Корки граната мають закріплює ефект, їх відвар використовується при діареї.
шкода граната
сік граната роз'їдає зубну емаль, тому найкраще вживати його, розбавивши водою. Захоплюватися гранатом не слід особам з хронічним запором, гемороєм і гіпертонією.
Гранат в схудненні
Низька калорійність, наявність клітковини і приємний смак роблять гранат бажаним інгредієнтом систем харчування для нормалізації і підтримки ваги. Багато дієти, наприклад, гранатова і змішана , Не тільки допоможуть розпрощатися із зайвими кілограмами, але при цьому збережуть здоровий колір обличчя і квітучий вигляд.
сорти граната
В даний час налічується більше 100 сортів граната - великі, подрібніше, солодкі і терпкі, з жорсткою кісточкою і такі, кісточки яких можна з'їдати без загрози пошкодити кишечник. Гранат прекрасно росте і визріває в Туркменістані та Вірменії, Грузії, Азербайджані, на Кубані і в Криму. Найпоширенішими сортами є: Вандерфул, АКДОНА, Соковитий, Нікітський ранній, Гюлейша Червона, Кизил-Анор, Нана. У домашніх умовах часто вирощують гранат через його дуже декоративних квіток - яскраво-помаранчевих «ліхтариків». На маленькому домашньому деревце утворюються невеликі плоди, але вони, як правило, малос'едобние.
Гранат в кулінарії
Гранат використовують в якості самостійного фрукта, вичавлюють з нього сік, варять компоти або додають як прикраса і пікантну добавку до закусок - сирів, салатів, пхали і страв з баклажанів . Всіма улюблений соус наршараб готують з увареного гранатового соку.
Більше про гранату і його властивості дивіться у відеоролику телепередачі «Про найголовніше», починаючи з 15 хвилин 20 секунд.
Спеціально для Calorizator.ru
Копіювання даної статті цілком або частково заборонено.