- Йога начинающим видео
- Хулахуп танец видео
- Смотреть моя тренировка видео
- Видео тренировки александра емельяненко
- Как правильно крутить обруч на бедрах видео
- Тренировки в кудо видео
- Тренировки рой джонса видео
- Йога онлайн смотреть видео
- Тренировки костя дзю видео
- Видео тренировки роя джонса
- Видео спинальной
- Айенгар йога видео
- Йога для женщин на видео
- Правильно крутить обруч видео
- Плиометрические отжимания видео
- Новости
Управление Здравоохранения Евпаторийского городского совета (С)2011
67 гостей
Чи корисно сухе червоне вино для здоров'я?
У Підмосков'ї зріє виноград . А де виноград, там і виноградне вино. Тема вина і здоров'я цікавить багатьох людей, яких важко назвати «п'яницями». Авторитетні медики рекомендують випивати по келиху сухого червоного вина в день для профілактики і лікування ряду захворювань. Вино і здоров'я. Чи немає в цьому суперечності? І чому від такого «ліки» у багатьох людей болить голова?
Сухе червоне вино як ліки
Сухим червоним вином можна лікуватися. Є навіть спеціальна галузь медицини - енотерапія, тобто профілактика і лікування захворювань виноградним вином. Нас цікавить саме сухе червоне вино, тому що вважається, що воно містить більше корисних речовин, ніж біле. Безумовно, багато якостей вина залежать від сорту винограду, місця і умов його вирощування, процесу виробництва та інших чинників. Вино виходить в результаті бродіння соку і роздробленої ягоди. У червоному вині (кінцевому продукті) міститься максимальна кількість цілющих речовин, витягнутих з насіння і шкірки винограду. Це вітаміни С, РР, В, В2, В6, необхідні організму кислоти. Саме тому сухе червоне вино допомагає при авітамінозах. У вині є такі мікроелементи, як марганець, йод, кальцій, магній, калій, фосфор, залізо і селен. Цей список може бути продовжений. Він сильно залежить від складу грунтів, на яких вирощувався виноград. Багато говорять про користь антиоксидантів, якими багате вино. Дуже важливо те, що в червоному вині є ресвератрол. Причому у вині ресвератрола в три рази більше, ніж в натуральному соку тих же сортів винограду. Ресвератрол володіє чудовими лікувальними властивостями. Ліки, створені на його основі, не тільки уповільнюють процес старіння і впливають на нормалізацію рівня цукру в крові, але і розріджують кров, що знижує ризик утворення тромбів. Вони підвищують працездатність і покращують фізичний стан людини. Є гіпотеза, що ресвератрол допомагає при онкологічних захворюваннях. Медики вважають за можливе використовувати його для профілактики раку. Кажуть про здатність ресвератрола припиняти подальший розвиток ракових утворень аж до їх руйнування. Вино має бактерицидну дію, покращує стан при деяких шлунково-кишкових захворюваннях. Допомагає навіть при холері. Є відомості і про антивірусної активності сухого червоного вина.
За даними досліджень вчених з Гарвардського університету (США), помірне вживання сухого вина чоловіками (від 40 до 75 років) на 36% знижує ризик коронарної хвороби. Сухе червоне вино підвищує рівень гемоглобіну в крові. Воно запобігає накопиченню холестерину на стінках судин. Підвищує рівень ліпопротеїнів високої щільності, які виробляють «хороший» холестерин, і зменшує кількість ліпопротеїнів низької щільності, які беруть участь у виробленні «поганого» холестерину. А це тісно пов'язано з атеросклерозом. У вині є поліфенольні сполуки, які містяться в шкірці червоного винограду. Вони руйнують атеросклеротичні бляшки.
Корисне червоне вино і тим людям, у яких знижений рівень гормону естрогену. Для жінок сухе червоне вино є відмінною профілактикою розвитку остеопорозу. Після Чорнобиля білоруські медики радили випивати щодня по келиху сухого червоного вина «Каберне», що, на їхню думку, сприяє виведенню з організму радіоактивного йоду, стронцію і цезію. При розладі шлунка непогано допомагають сухі вина типу «Каберне» і «Сапераві». При грипі, бронхіті і пневмонії п'ють гаряче червоне сухе вино з медом або цукром. Вино в слабкому ступені має властивості антибіотиків. У список заслуг сухого червоного вина входить поліпшення обміну речовин. Не можна не згадати вплив червоного вина на працездатність людини. В одних випадках, воно дає можливість людині розслабитися; в інших, навіть один келих сухого вина здатний реанімувати втомлених людей, яким необхідно продовжувати працювати. Однак ці позитивні якості вина зводяться на «ні», якщо зловживати його вживанням.
Скільки можна?
«Виноградна лоза приносить три грона: гроно насолоди, гроно сп'яніння і гроно огиди» (Анахарсіс, великий мудрець, прихильник поміркованості. 6-е століття до н. Е.).
Лікувальна норма якісного сухого червоного вина - від двох - трьох столових ложок в день до келиха (170 - 180 мл). Жінкам рекомендується менше, 150 мл в день. Лікувальна доза може бути збільшена або зменшена. Так, при анемії і авітамінозі рекомендують до двох келихів в день. При туберкульозі - всього кілька ложок. Луї Пастер (засновник сучасної мікробіології та імунології) стверджував, що при помірному вживанні вино можна розглядати як самий здоровий і гігієнічний напій. Йдеться тільки про якісні натуральних винах.
50 мл випитого вина практично не сповільнюють реакцію людини. Але варто переступити цю межу, і концентрація уваги різко знижується. Особливо в спеку. Велика кількість вина (при регулярному вживанні) призводить до серйозних неприємностей, пов'язаних із захворюваннями печінки, шлунка, підвищенням тиску, проблемами з роботою серця і ін. В цих випадках вино стає профілактикою і ліками, а основною причиною безлічі захворювань, в тому числі, онкологічних та ожиріння. Сухе червоне вино підвищує апетит, а рясна закуска призводить до збільшення ваги. Не можна забувати і про те, що сухе червоне вино містить алкоголь. Безумовно, вино не варто пити людям з тими захворюваннями, при яких воно погіршує стан їх здоров'я. Наприклад, з гастритами і виразкою шлунка. Небезпечно воно і тим алергікам, організм яких чутливий до цього продукту. Водії теж не повинні забувати про обмеження.
Головний біль і інші неприємності
Навіть якісне сухе червоне вино може стати причиною головного болю. Перш за все, при підвищенні дозування, так як збільшується кількість алкоголю. Крім того, головний біль виникає і через таніну (дубильною кислоти), який міститься в шкірці винограду. У червоному вині його більше, ніж в білому. Якщо випити підряд три (і більше) келихів сухого червоного вина, то тиск почне підвищуватися. Регулярне зловживання призводить до подагрі, ураження печінки, нирок, судин і психіки. Червоне сухе вино часто подають до їжі. Його не можна пити залпом. Тільки маленькими ковтками, не поспішаючи. Кількість випитого нерідко перевищується під час трапези. «Дивно, як при початку бенкету п'ють з малих чаш, а з повними шлунками - з великих» (Анахарсіс). Для того, щоб від вина не боліла голова, воно обов'язково повинно бути якісним. Навіть найвишуканіші вина псуються від неправильного зберігання. Промені сонця, що падають на пляшку з вином, погіршують його смак і руйнують багато корисних речовин і їх з'єднання.
Окремий (і спірний) питання - вплив на організм людини вина з «Ізабелли» і винограду «Ноа» (гібрид зі світло-зеленими ягодами з явним присмаком «Ізабелли»). В СРСР у свій час ці вина намагалися заборонити, побоюючись за здоров'я сердечників і гіпертоніків. Люди, які з тих чи інших причин не хочуть вживати вино, можуть спробувати (тільки в лікувальних цілях) сухе червоне вино, розведене водою: одна третина вина на дві третини води. Для того, щоб напій був приємним на смак, вина має бути менше, ніж води. Наливається вода до вина, а не вино до води. Можна замінити сухе червоне вино виноградним соком. Натуральний сік винограду теж є профілактикою ряду захворювань.
PS «Алкоголь протипоказаний дітям і підліткам до 18 років, вагітним і годуючим жінкам, особам із захворюваннями центральної нервової системи, нирок, печінки та інших органів травлення. Надмірне вживання алкоголю шкідливе для вашого здоров'я ». (Надруковано на етикетці пляшки сухого червоного вина).
© Сайт «Підмосков'ї» , 2012-2019. Копіювання текстів і фотографій з сайту pоdmoskоvje.cоm заборонено. Всі права захищені.
Статті по темі:
Чи немає в цьому суперечності?І чому від такого «ліки» у багатьох людей болить голова?
Скільки можна?