- Йога начинающим видео
- Хулахуп танец видео
- Смотреть моя тренировка видео
- Видео тренировки александра емельяненко
- Как правильно крутить обруч на бедрах видео
- Тренировки в кудо видео
- Тренировки рой джонса видео
- Йога онлайн смотреть видео
- Тренировки костя дзю видео
- Видео тренировки роя джонса
- Видео спинальной
- Айенгар йога видео
- Йога для женщин на видео
- Правильно крутить обруч видео
- Плиометрические отжимания видео
- Новости
Управление Здравоохранения Евпаторийского городского совета (С)2011
67 гостей
Кава і чай: шкода і користь
Останнім часом простежується тенденція - при наявності широкого вибору чаю, більшість людей вибирають кави. Хоча зелений чай і набуває популярності серед людей, які стежать за своїм здоров'ям, його споживають не так часто, як кава і кавові напої.
Чай, Кава, і Кофеїн
І чай, і кава містять кофеїн , Але кави зазвичай містить його в 2-3 рази більше. Споживання кофеїну має деякий негативний фізіологічний вплив. Негативними ефектами кофеїну є збільшене занепокоєння, панічний стан, ставати важче засипати, погіршується травлення і з'являються головні болі. Що в свою чергу може послужити каталізатором і «останньою краплею» для ракових захворювань і великих проблем з серцем. Якщо Вас турбує негативний вплив кофеїну, то виходом для Вас є трав'яний чай або кава без кофеїну.
шкода кави
Деякі дослідження показали, що у людей, які вживають каву значно збільшується рівень холестерину в крові, через що підвищується ризик розвитку ішемічної хвороби серця. Як виявилося, кофеїн міститься в каві, не відповідає за підвищення рівня холестерину крові. Відбувається це через те, що в каві міститься два природних хімічних речовини, які називаються «дітерпеновие з'єднання» - кафестол і кавеол, які впливають на значне підвищення холестерину ЛПНЩ (так званий "поганий холестерин").
П'ять чашок кави в день можуть підвищити рівень холестерину на цілих 5-10%. Якщо кава споживається з цукром і вершками, це ще більше підвищує рівень ліпідів в крові. Вченими доведено, що регулярне споживання 5 і більше чашок нефільтрованого кави в день, з вершками і цукром, легко збільшує ризик серцево-судинних захворювань, і серцевого нападу від 30 до 50%.
А що на рахунок фільтрованої кави (побутові кавоварки)? Проходячи через паперовий фільтр видаляється більшість дітерпенових з'єднань, і таким чином фільтрована кава менше впливає на збільшення рівня ЛПНЩ. Проте недавні дослідження показали, що споживання такої кави збільшує рівень гомоцистеїну. Накопичуючись в організмі, він атакує внутрішні стінки артерій, утворюючи розриви, які організм намагається загоїти. Тоді на пошкодження прямують кальцій і холестерин, утворюючи атеросклеротичної бляшки, яка звужує, а іноді і повністю закупорює просвіт судини. Це зазвичай призводить до тромбу або розриву судини, з усіма наслідками, що випливають, такими як інсульт, інфаркт міокарда, емболія легкого і навіть смерть.
У більш пізніх дослідженнях доведено, що підвищений рівень гомоцистеїну дворазово збільшує ризик хвороби Альцгеймера.
користь чаю
З'являється все більше наукових доказів того, що регулярне вживання чаю може знизити ризик серцево-судинних захворювань і навіть допомогти знизити загальний ризик розвитку раку. Чорний і зелений чай містить безліч корисних природних хімічних речовин під назвою флавоноїди. В організмі людини флавоноїди збільшують активність ферментів обміну речовин. Деякі флавоноїди мають антимікробну і антибактеріальну дію. Флавоноїди можуть знизити окислення частинки холестерину і / або зменшити тенденцію тромбоцитів (клітини, які відіграють важливу роль в загоєнні і відновленні пошкоджених тканин) затримуватися на стінках артерій. Це говорить про те, що чорний чай може зменшити ризик закупорки артерій і / або серцевого нападу. Вчені Уельсу вивчили понад три тисячі літніх пацієнтів і виявили, що ті, хто часто вживав чай, мали менше атеросклеротичних уражень в аорті. Зовсім недавно, п'ятирічні дослідження вчених Роттердама показали, що на 70% нижче ризик інфаркту у людей, які випивали 2-3 чашки чорного чаю в день. Висновок дослідження - підвищене споживання чаю і флавоноїди можуть сприяти первинній профілактиці ішемічної хвороби серця.
Чай в пакетиках
Шановні читачі, в цій статті мова йде тільки про листовому заварний чай хорошої якості! Так як пакетований чай викликає багато запитань і нарікань.
Нечисті на руку виробники замість подрібненого якісного чаю можуть покласти чайну пил, або взагалі відходи чайного виробництва. Тому окріп, налитий в чашку з пакетиком, так швидко набуває кольору. Часто в пакетований чай додають барвники.
Як виявити чай з барвником? Досить кинути в нього лимон. Якщо чай не став світлішим, значить, він містить барвник.
Ніколи не пийте фруктові і квіткові пакетовані чай - це 100% отрута. Вони містять величезну кількість барвників і ароматизаторів.
Від вживання пакетованого чаю в першу чергу страждають кістки і суглоби.
Ні в якому разі не пийте перестояв чай - він перетворюється на отруту. Через 30 хвилин свіжозаварений чай не тільки втрачає всі корисні речовини, але і його споживання викликає нервові розлади, проблеми з зубами і шлунком. Знижується імунітет, підвищується кислотність шлунка, що зазвичай провокує гастрит і виразкову хворобу.
Як перевірити якість чаю
Якщо пакетик після заварювання залишився прозорим, і на ньому немає жовтих розлучень, значить, виробник використовував дорогий папір, і відповідно немає сенсу класти в неї чай поганої якості. Якщо ж папір після заварки стала жовтою і на ній з'явилися розлучення, то вона низькоякісна і дешева. Відповідно і чай аналогічної якості.
висновок
Регулярне вживання кави може збільшити ризик серцево-судинних захворювань, а також може збільшити ризик хвороби Альцгеймера. Але винен в цьому не стільки кофеїн, скільки природні хімічні речовини, що містяться в кавових зернах. На відміну від кави чорний або зелений чай, знижують ризик серцево-судинних захворювань, а також можуть знизити ризик принаймні, деяких видів раку. Таким чином, чай є більш здоровим вибором. А найкращий варіант - трав'яний чай. Придбати його Ви можете на будь-якому найближчому ринку у людей, які займаються цим багато років.
Будьте здорові!
Більше свіжої і актуальної інформації про здоров'я на нашому каналі в Telegram. підписуйтесь: https://t.me/foodandhealthru
А що на рахунок фільтрованої кави (побутові кавоварки)?Як виявити чай з барвником?