- Йога начинающим видео
- Хулахуп танец видео
- Смотреть моя тренировка видео
- Видео тренировки александра емельяненко
- Как правильно крутить обруч на бедрах видео
- Тренировки в кудо видео
- Тренировки рой джонса видео
- Йога онлайн смотреть видео
- Тренировки костя дзю видео
- Видео тренировки роя джонса
- Видео спинальной
- Айенгар йога видео
- Йога для женщин на видео
- Правильно крутить обруч видео
- Плиометрические отжимания видео
- Новости
Управление Здравоохранения Евпаторийского городского совета (С)2011
67 гостей
грейпфрут
- Загальний опис
- Використання в кулінарії
- калорійність грейпфрута
- Харчова цінність в 100 грамах:
- Корисні і лікувальні властивості
- Використання в косметології
- Небезпечні властивості грейпфрута
Загальний опис
Грейпфрут (англ. Grape і fruit - виноград і фрукт) - цитрусовий жовто-оранжевий фрукт, що росте в субтропічних кліматичних широтах.
Грейпфрут росте на однойменному вічнозеленому дереві, що досягає у висоту 13-15 м. Стиглий плід в діаметрі буває не більше 15 см. За зовнішніми ознаками грейпфрут найбільшу схожість має з апельсином , Проте його м'якоть більш кисла, а внутрішні білі прожилки гіркі. Багато вчених вважають, що грейпфрут з'явився в Індії в результаті природної гібридизації помело і апельсина. Штучно на основі грейпфрута були виведені нові сорти цитрусових: Мінеола і танжело . Період дозрівання грейпфрута становить 9-12 місяців і основний збір врожаю викладає на початок лютого.
Налічується 20 сортів грейпфрутів. Вони відрізняються кольором шкірки від яскраво-жовтого до світло-червоного і кольором м'якоті від жовтого до червоного. Вважається, що чим червоно шкірка, тим м'якоть слаще.
У 1650 р грейпфрут був вперше виявлений на Барбадосі. Перше свою назву фрукт отримав в 1750 р Гріффітс Хьюджесом, який назвав його «забороненим плодом». Однак в 1814 р ямайські торговці перейменували фрукт в звичний нам «грейпфрут». Популярність і обсяги його споживання настільки швидко росли, що з 1880 р в США почали вирощувати грейпфрут в промислових масштабах в основному для експорту. Найбільші плантації грейпфрутів знаходяться в Техасі і у Флориді. Для поставок в європейські країни плоди вирощують в Ізраїлі і на Кіпрі.
Використання в кулінарії
Грейпфрут використовується для приготування соків , Алкогольних і безалкогольних коктейлів , Фруктових салатів, варення. Сік використовується для пікантних соусів і маринадів. Також з шкірки плоду промисловим способом отримують ефірні масла, які в подальшому використовуються для виробництва одеколонів, духів, кремів, шампунів, кондиціонерів, бальзамів, а також кондитерських сиропів і екстрактів для лікеро-горілчаних виробів. Однак найчастіше грейпфрут вживають в сирому вигляді, вискаблівая м'якоть чайною ложкою. Для цього фрукт розрізають навпіл поперек розташування часточок. Також можна його очистити як апельсин, а потім кожну з часточок звільнити від білих перетинок.
калорійність грейпфрута
Це низькокалорійний і дієтичний продукт, в 100 г якого міститься всього 32 ккал. Калорійність консервованого грейпфрута - 37 кКал, а в грейпфрутовим соку міститься всього 30 ккал на 100 г. Даний продукт можуть вживати всі бажаючі без побоювань за власну вагу.
Харчова цінність в 100 грамах:
Корисні властивості грейпфрута
Склад і наявність корисних речовин
До складу м'якоті грейпфрута входить велика кількість корисних речовин, серед яких вітаміни ( А , РР , З , D , В 1 , B2 , О 9 ), Мінерали ( калій , магній , кальцій , фосфор , натрій , йод , залізо , кобальт , мідь , марганець , цинк , фтор ), Антиоксиданти, клітковина і каротиноїди.
Корисні і лікувальні властивості
Грейпфрут вважається дієтичним продуктом, який вступає в боротьбу із зайвими кілограмами. Це пов'язано з наявністю в його складі речовин, здатних розщеплювати і виводити холестерин, прискорювати обмін речовин і знижувати рівень цукру. Для нормалізації рівня холестерину в крові і для зниження прийому інсуліну при діабеті, дієтологи рекомендують з'їдати мінімум один грейпфрут в день. Також цей фрукт є основою грейпфрутової дієти, відповідно до якої для прискорення травлення необхідно перед кожним прийомом їжі за 15-20 хвилин з'їдати полгрейпфрута або випивати 100 г. свіжого грейпфрутового соку.
Людям, страждаючим захворюваннями шлунково-кишкового тракту, пов'язаних з низькою кислотністю шлункового соку, лікарі рекомендують вживати по 200-250 г. грейпфрутового соку. Для людей похилого віку вживання грейпфрута допомагає знизити артеріальний тиск і боротися з ознаками атеросклерозу. Крім цієї речовини грейпфрута позитивно впливають на діяльність нервової системи, допомагаючи нормалізувати сон, зменшити головний біль.
Вміщені вітаміни зміцнюють імунну систему і знімають набряки. Особливо корисно пити свіжовичавлений сік грейпфрута, апельсина і лимона вагітним жінкам в осінньо-зимовий період і під час несприятливої епідеміологічної обстановки.
Використання в косметології
Грейпфрут також використовується в косметології для приготування відбілюючих і очищають масок. Щоб відбілити шкіру, позбутися веснянок і пігментних плям, необхідно марлю, складену в декілька шарів, змочити в соку грейпфрута і накласти на обличчя до повного висихання. При сильних пігментних проявах повторювати таку маску потрібно через день протягом двох тижнів, тільки після цього буде видно результат.
Ефірна олія грейпфрута надає заспокійливу і розслаблюючу дію, тому його можна додавати в гарячу ванну або аромолампу після важкого трудового дня.
Також рекомендуємо ознайомитися зі способом очищення лімфатичних вузлів і проток за допомогою грейфрукти.
Небезпечні властивості грейпфрута
Деякі речовини грейпфрута можуть пригнічувати дію лікарських препаратів, зокрема протизаплідних таблеток, тому при систематичному прийомі будь-яких ліків, слід проконсультуватися з лікарем на їх сумісність з грейпфрутом. Також грейпфрутовий сік навпаки може посилювати дію препаратів, збільшуючи їх концентрацію в крові, що може призвести до виникнення побічних ефектом, пов'язаних з передозуванням.
Надмірне вживання грейпфрута може негативно позначитися на діяльності печінки, гальмуючи її роботу і, отже, виведення шкідливих речовин з організму. Також не слід вводити в раціон цей фрукт людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, пов'язаних з високим рівнем кислотності, при гепатиті , Нефриті, а також при алергії на цитрусові.
Передача про користь і шкоду грейпфрута, а так само про те, чи можна схуднути за його допомогою і як даний фрукт впливає на прийом ліків. Як він впливає на зуби і чи дійсно розщеплює жири, а так само багато чого іншого в нашому пізнавальному відео.