- Йога начинающим видео
- Хулахуп танец видео
- Смотреть моя тренировка видео
- Видео тренировки александра емельяненко
- Как правильно крутить обруч на бедрах видео
- Тренировки в кудо видео
- Тренировки рой джонса видео
- Йога онлайн смотреть видео
- Тренировки костя дзю видео
- Видео тренировки роя джонса
- Видео спинальной
- Айенгар йога видео
- Йога для женщин на видео
- Правильно крутить обруч видео
- Плиометрические отжимания видео
- Новости
Управление Здравоохранения Евпаторийского городского совета (С)2011
67 гостей
боби
Боби кормові або кінські - загальновідоме трав'яниста рослина з сімейства бобових.
Листя чергові, звичайно складні з прилистки.
Квітки з п'ятичленних чашечкою і віночком, як правило - двосторонньо-симетричні.
Плід м'ясисті стрючкі, довжиною 4-30 см (в залежності від сорту), шириною 1,5-3 см, циліндричні або плоскі, голі або опушені, вони мають найчастіше 3-6 насіння: чорних, бурих, жовтих, зелених або темно коричневий.
Родина бобів - країни Середземномор'я, звідти вони поширилися по Європі, Азії та Африці.
калорійність бобів
Зелені боби вважаються дієтичним і низькокалорійним продуктом. У 100 г сирих бобів міститься 60 кКал. Енергетична цінність відварених бобів - 66 кКал на 100 м Тушковані боби містять 57 кКал в 100 г продукту. У невеликих кількостях продукт не принесе шкоди фігурі.
Харчова цінність в 100 грамах:
Корисні властивості бобів
Боби містять картаті, крохмаль, вуглеводи, білки, жири, калій , кальцій , фосфор , магній , сірку , залізо , Каротин, вітамін В, З , РР , Провітаміну А, марганець , молібден , Пектини, фолієву кислоту і інші органічні кислоти.
Боби містять до 40% білка і з легкістю замінять мясні продукти .
Боби є незамінним джерелом знижує рівень холестерину волокна. Боби чудове джерело мінералів , А саме молібдену, який є обов'язковим компонентом ферменту, відповідального за нейтралізацію шкідливих консервантів , Зазвичай додаються до готових продуктів, а так само стабілізують рівень цукру в крові.
У зв'язку з високим вмістом клітковини і пектинів, що сприяють виведенню з кишечника солей важких металів, в тому числі радіоактивних ізотопів, їх слід широко вживати в їжу людям, що живуть на забруднених радіонуклідами територіях. Однак при подагрі боби шкідливі.
Багаті калієм і фолієвою кислотою, боби можна вважати цілющою їжею. Вони захищають наш організм від інфекцій і очищають кров. Боби містять велику кількість вітамінів групи В , Що знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань. Бобові благотворно діють на наше травлення, оскільки містять багато клітковини і харчових волокон. Це саме те, чого дуже не вистачає в харчуванні сучасної людини. У бобах присутня, в достатній кількості, марганець, завдяки якому наше волосся стають міцними і красивими.
Дієтологи стверджують, що вже через два-три тижні щоденного вживання 100-150 г бобів, настає помітне зниження холестерину в крові. Інститут харчування АМН визначає мінімальну норму споживання бобових овочів, необхідну для підтримання здоров'я, в 15-20 кг в рік на людину. Ще одна корисна властивість бобів, це те, що вони постачають наш організм білком без супроводу жиру, який завжди присутній, навіть в пісному м'ясі . Це робить їх просто незамінними в дієтичному і вегетаріанському харчуванні.
Бобові культури можна сміливо розглядати, як харчові продукти терапевтичного впливу. Доведено ефективність їх використання в якості профілактики захворювань шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи, нирок і печінки. В ідеалі бобові культури мають становити в нашому раціоні не менше 8-10%.
У народній медицині протерті боби або відвар з них застосовують як в'яжучий засіб при проносах. Зварені з молоком подрібнені боби прикладають до наривів для прискорення їх загоєння.
Часте вживання бобів дозволяє зупинити зростання ракових пухлин.
Відвар з квіток використовують як косметичний засіб для вмивання і протирання обличчя.
Небезпечні властивості бобів
Боби можуть завдати шкоди в тих випадках, коли вони погано оброблені або неправильно приготовані. Під час приготування їх необхідно смажити або варити , В іншому випадку речовини, які нейтралізуються при термічній обробці, можуть зруйнувати слизову оболонку травної системи і завдати серйозної шкоди шлунку. Також через неправильну обробки можна отримати отруєння, яке супроводжується мігренню , Пожовтінням шкіри, нудотою.
Обмежити вживання бобів слід людям, які хворі на нефрит, панкреатитом, подагрою , А також тим, хто має проблеми зі шлунком.
Ви прихильник правильного харчування і весь час шукайте нові цікаві рецепти? Тоді спробуйте салат з бобів і авокадо!