- Йога начинающим видео
- Хулахуп танец видео
- Смотреть моя тренировка видео
- Видео тренировки александра емельяненко
- Как правильно крутить обруч на бедрах видео
- Тренировки в кудо видео
- Тренировки рой джонса видео
- Йога онлайн смотреть видео
- Тренировки костя дзю видео
- Видео тренировки роя джонса
- Видео спинальной
- Айенгар йога видео
- Йога для женщин на видео
- Правильно крутить обруч видео
- Плиометрические отжимания видео
- Новости
Управление Здравоохранения Евпаторийского городского совета (С)2011
67 гостей
Йогурт: вибираємо найкраще -
- Історія продукту
- Процес виробництва:
- На що звернути увагу при покупці:
- Дізнайтеся більше про революційні методи оздоровлення на онлайн конференції "Ці чарівні бактерії"
Йόгурт (від тур. Yoğurt) - кисломолочний продукт, виготовлений шляхом сквашування протосімбіотіческой сумішшю чистих культур Streptococcus thermophilus (термофільний стрептокок), зміст яких в готовому продукті на кінець терміну придатності становить не менше 107 КУО (колонієутворюючих одиниць) в 1 г продукту і культури болгарської палички. У йогурт допускається додавання харчових добавок, фруктів, овочів і продуктів їх переробки.
Історія продукту
Мікрофлору болгарського йогурту вперше вивчив болгарська студент медицини Стамен Григоров на кафедрі проф. МАССОЛИТ в Університеті Женеви. У 1905 р він описав її як що складається з однієї палочковидной і однієї сферичної молочнокислої бактерії.
У 1907 році паличкоподібну бактерію назвали Lactobacillus bulgaricus в честь Болгарії, в якій вона була вперше відкрита і використана, а сферичну - Streptococcus thermophilus.
І. І. Мечников перший оцінив значимість відкриття, яке зробив Григоров, і як директор Інституту Пастёра запросив його в Париж, щоб провести лекцію на тему свого відкриття перед усіма провідними мікробіологами того часу. Досліджуючи питання старіння і зібравши дані по 36 країнам, Мечников встановив, що найбільша кількість «столітник» - в Болгарії - 4 на 1000 чоловік. Так як він вивчав кишкову флору, він пов'язав це з болгарським йогуртом (в Болгарії його також називають кисело мляко - «кисле молоко»).
В Європі йогурт став популярний в першій половині XX століття завдяки активному маркетингу компанії Данон.
В СРСР йогурт виробляли з 1920-х років. Він продавався в аптеках як лікувальний засіб під назвою ягурт.
Процес виробництва:
Спочатку молоко розділяється в сепараторі на знежирене молоко і вершки, які потім змішуються в певній пропорції, при цьому можуть бути додані сухі компоненти: сухе молоко і стабілізатори, найчастіше - карагенан (E407). Після цього суміш пастеризують - нагрівають до температур 75-95 градусів (чим вище цільова температура, тим менше період нагріву, зокрема, практикується 5-хвилинний нагрів до 90-95 градусів і 30-хвилинний до 85 градусів). Це дозволяє знищити бактерії, а також впливає на смак і консистенцію в залежності від тривалості і ступеня нагріву. Потім проводять гомогенізацію, при якій суміш під тиском в 200-300 атмосфер продавлюється через невеликі отвори, і крапельки жиру в суміші дробляться, суміш стає однорідною. Потім здійснюють ферментацію за допомогою спеціальних бактерій - болгарської палички Lactobacillus bulgaricus і термофільного стрептокока Streptococcus thermophilus. Бактерії переробляють лактозу в молочну кислоту, в результаті чого згустки білків розчиняються. Окремі білки формують решітку, осередки якої захоплюють крапельки води і жиру, і продукт загусає. Після цього додають фруктово-ягідні наповнювачі. Потім суміш охолоджують, і продукт готовий до розфасовки та вживання.
На що звернути увагу при покупці:
- Основною перевагою йогурту є наявність в ньому молочнокислих бактерій і, іноді, біфідобактерій. Перші є невід'ємним компонентом - без них молочний продукт називатися йогуртом не може в принципі. Біфідобактерії є далеко не в кожному йогурті, тому, розраховуючи отримати максимальну користь, читайте етикетку уважно. Йогурт з біфідобактеріями називається біо-йогуртом, виробляють такий «Актив» (Danone), «Оптімаль» і BIO баланс і деякі інші компанії - читайте етикетку.
Вміст мікроорганізмів у кінцевому продукті:
- Часто йогурт містить доданий рафінований цукор і крохмаль. Такий продукт швидше можна вважати десертом, ніж повноцінною їжею. Хочете більше користі - вибирайте продукт без цукру з фруктами.
- Люди, що стежать за фігурою, часто вибирають продукти з невеликим вмістом жиру, не замислюючись, ніж заповнюється його недолік. Як правило тваринний жир замінюють більш дешових низькоякісними рослинними жирами, наприклад, пальмовою олією. Це вказується на упаковці. Такий продукт є фальсифікатом і не може називатися йогуртом.
- Ще один важливий показник, який свідчить про якість йогурту - СОМО. СОМО - сухий знежирений молочний залишок, який відповідає змісту в йогурті молочної сировини (маса продукту за вирахуванням вологи, молочного жиру, цукру, стабілізаторів, фруктового наповнювача та інших немолочних компонентів). Відповідно до Технічного регламенту СОМО йогурту повинен бути не менше 8,5%. Однак не всі виробники вказують цю інформацію на упаковці.
- Фруктові наповнювачі можуть бути лише імітацією за допомогою ароматизаторів і глюкозного і / або фруктозного сиропу, що не дозволяє назвати продукт натуральним. Часто саме якість наповнювача визначає цінову категорію йогурту. У йогурті з наповнювачем повинні бути спеціально підготовлені ягоди. Однак, як саме вони будуть підготовлені, законом не регулюється. Вони можуть бути у вигляді стерилізованого пюре, джему, подварки, варення, сухих ягід. Ягідні наповнювачі часто містять загусники, цукру, барвники, ароматизатори, нерідко - консерванти. Ідеальний наповнювач містить тільки ягоди. Шукайте йогурти з натуральними інгредієнтами.
- Безпека молочних продуктів - питання завжди актуальний, адже молоко це відмінна живильне середовище для всіх видів бактерій, а також цвілі і дріжджів. І при найменшому недотриманні санітарних норм на виробництві, вони починають активно рости і розмножуватися. Наслідком вживання таких продуктів може бути розлад кишечника, в деяких випадках - підвищення температури. Див. Інформацію про дослідження Росконтроля серед найвідоміших виробників йогурту
Моя стаття про ієрархії молочних продуктах.
Якщо ви поділяєте мою любов до традиційного харчування, здорового способу життя і душевної кухні, ласкаво просимо в Ферменторіум!
Секрети ферментирование і практичні поради - в унікальному майстер-класce: «Мистецтво ферментирование»
***
Дізнайтеся більше про революційні методи оздоровлення на онлайн конференції "Ці чарівні бактерії"
На конференції вас чекає зустріч з більш ніж 30 експертами з усього світу - лікарями, дієтологами, косметологами, фахівцями з традиційним системам оздоровлення, які розкажуть про неймовірну ролі маленьких бактерій в підтримці здоров'я!
Ви дізнаєтеся те, що змінить вашу власну стратегію щодо здоров'я і життя в цілому - останні дослідження в галузі мікробіології, нутриціології, епігенетики і досвід провідних експертів для вашого здоров'я, енергії, краси і довголіття! Приєднуйтесь до конференції прямо зараз probacteria.ru !
_____________
З найкращими побажаннями
Юля