- Йога начинающим видео
- Хулахуп танец видео
- Смотреть моя тренировка видео
- Видео тренировки александра емельяненко
- Как правильно крутить обруч на бедрах видео
- Тренировки в кудо видео
- Тренировки рой джонса видео
- Йога онлайн смотреть видео
- Тренировки костя дзю видео
- Видео тренировки роя джонса
- Видео спинальной
- Айенгар йога видео
- Йога для женщин на видео
- Правильно крутить обруч видео
- Плиометрические отжимания видео
- Новости
Управление Здравоохранения Евпаторийского городского совета (С)2011
67 гостей
Червоний цибулю: користь і шкода для здоров'я організму чоловіків, жінок, дітей, склад |
- сорти
- Хімічний склад
- Червоний цибулю - яка його користь для здоров'я організму?
- жінкам
- дітям
- чоловікам
- народні рецепти
- Як вибрати?
- Правила зберігання в домашніх умовах
Червоний цибулю бачитися очима покупця з деякою часткою екзотики, коштує він дорожче звичного жовтого, зате смак і колір завжди порадують гостей на званому застілля, його можна додавати в салати, маринувати і ефектно прикрашати їм улюблені страви.
Чи не обділила природа цибулини фіолетового відтінку і хімічним складом, який відрізняється чудовим зборами життєво значущих для здоров'я людини мікроелементів і вітамінів.
У медицині користь червоної цибулі була відома ще народам стародавньої Греції. Його застосування надає велику роль в зміцненні захисних сил організму, омолодження і зниженні онкології.
Вживати цибулька краще в свіжому вигляді, дозволяючи всіма поживними речовинами зберегтися і легко засвоїтися.
сорти
синій ріпчаста цибуля наділений солодким і соковитим смаком. Поширеними сортами червоної цибулі є:
- кримський або ялтинський;
- Брунсвік;
- брауншвейзький;
- багряний м'яч;
- Грейтфул;
- ретро;
- Кампілло;
- ред барон;
- чорний принц;
- юконт.
Особливо фіолетово-малиновий цибуля затребуваний в салатах, його використовують в якості маринаду для шашлику, готують з цибулини соуси, використовують як приправу до багатьох страв.
Щоденне споживання синього овоча захищає людський організм від простудних захворювань на весь рік.
Хімічний склад
Користь синього лука обумовлена достатком в його хімічному складі вітамінів групи А, В, С і Р, ефірних масел і мінеральних речовин (сірка, натрій, магній, калій, залізо, хром, кобальт, йод, мідь, фосфор).
Харчова цінність на 100 г червоної цибулі:
- Вода - 89 г;
- Білки - 1,4 г;
- Жири - 0,2 г;
- Неорганічні речовини - 0,35 г;
- Вуглеводи - 9 г;
- Клітковина - 1,7 г;
- Цукор - 4 г;
- Калорійність - 42.
Корисний складу овоча:
- Антиоксиданти і антациди. Яскравий колір цибулини показує на те, що в його вмісті є багато антиоксидантів і антацидів, ніж в звичайних світлих сортах цибулі. Вони допомагають організму людини протистояти бактеріальним інфекція, нервових хвороб, діабету і навіть онкології. Таке поєднання компонентів, на думку багатьох фахівців, дозволяє загальмувати неминучий процес старіння клітин нашого організму.
- Речовина кверцетин. Виявляє протинабрякову, болезаспокійливі, протизапальну, протигельмінтний, діуретичну і протиракову дію. Тому червоний лук рекомендується їсти для профілактики онкологічних захворювань в свіжому вигляді на постійній основі.
- Сірка. На 100 г продукту сірки доводиться 65 мг, вона відповідальна за природне вироблення цистеїну. Завдяки цій амінокислоті людський організм очищається від токсинів, зайвого жиру, розщеплюється і виводиться холестерин, виглядають краще волосся, нігті і шкіра.
- Хром. 100 г цибулини синього кольору містить - 42 мг грамів хрому. Знижує показник глюкози в крові, що важливо при цукровому діабеті.
Червоний цибулю - яка його користь для здоров'я організму?
Регулярне вживання червоного цибулини в сирому вигляді здатне знизити і запобігти розвитку багатьох внутрішніх захворювань у людини.
Основна користь від червоної цибулі:
- овоч славиться великою кількістю фітонцидів, які зміцнюють імунітет, мають антибактеріальну, протимікробну і противірусну дію на організм;
- допомагає травленню і підвищує апетит;
- зменшує шанс захворіти на атеросклероз, покращує склад крові;
- запобігає розвитку хвороб серця;
- очищає і покращує стан судин;
- налагоджує рівень цукру і холестерину в крові;
- цибулинних сік сприяє вивільненню шлункового соку і підвищує його кислотність, завдяки цьому усуваються застійні процеси в шлунково-кишковому тракті;
- чистить організм людини від шлаків і активізує метаболізм, тому застосовується для зниження ваги при ожирінні;
- знімає клініку алергії , Зменшує набряклість кінцівок і обличчя, позбавляє від спазмів;
- прискорює шкірну циркуляцію крові, тому сік червоної цибулини використовує в складі масок для обличчя та волосся. Волосся після цибулевих процедур ростуть швидше і перестають випадати, зникає лупа;
- надає антипаразитарні вплив.
Крім того, червона цибуля налагоджує сон, знімає головний біль, бореться з відкладеннями солей і гемороєм.
Щоб оздоровитися синьому цибулею, потрібно вживати його регулярно по половині головки в день. З фіолетовою цибулини виробляють настої, відвари і соки, якими прекрасно очищається кишечник.
жінкам
Знімає фіолетовий лук запальні явища з органів малого таза, допомагає попередити появу кіст і пухлинних утворень. Усуває порушення менструального циклу.
Червоний цибулю рекомендується їсти вагітним жінкам для додаткової вітамінізації, запобігання анемії і патологій у майбутньої дитини. Мінеральний склад овоча зміцнює кісткову і нервову систему вагітної та плода.
Протипоказанням до вживання червоної цибулі при вагітності служить метеоризм, тому в другому триместрі він виключений. Також шкідливо їсти його при лактації, щоб уникнути кишкових кольок у грудничка.
дітям
Для дітей червона цибуля корисний при поміняй зубів, так як овоч сприяє правильному формуванню кісткової тканини і знижує ймовірність їх руйнування.
Надає невичерпну користь імунній системі в період міжсезонних простудних захворювань. Також продукт знижує вплив алергічних подразників.
чоловікам
Підвищує гормон тестостерон, покращує якість сперми і допомагає відновленню фізичних сил.
Червона цибулина активізує імунітет, допомагає чоловікам поліпшити настрій, розпрощатися із зайвими кілограмами, стабілізувати зростання і випадання волосся.
Позитивні сторони від вживання червоно-малинової цибулини помітні вже через місяць.
народні рецепти
- Застуда. Сік червоної цибулі і мед лікує застуду, для цього з'єднайте їх в рівних кількостях. Приймати на тощак 1-у столову ложку 4-5 разів на день.
- Отит. Сік цибулі відмінно знімає запальні процеси вух. Для цього натираємо на тертці або збиваємо блендером одну червону цибулину, отриману масу віджати через марлю. Цією сумішшю змочують ватний спонж і укладають в хворе вухо. Зверніть увагу, сік не повинен стікати.
- Паразити. Від делікатної проблеми врятує цибульний настій, для цього беремо 2 великі цибулини, шаткуємо і заливає половиною літра гарячого окропу, наполягаємо 12 годин. Приймати по півсклянки 3 рази на день і так протягом 4-5 діб.
- Гнійничкові захворювання шкіри. Заражені тканини обробляються 2-3 рази на день сумішшю цибулевого соку і меду. Лікування може зайняти кілька місяців.
- Фурункул. Головку цибулі спекти в тесті, потім розрізати на дві частини. Гарячу половинку цибулини покласти на фурункул і закріпити пластиром, через 2-4 години вона змінюється на нову частину. Це засіб прискорює дозрівання освіти.
- Сірчана пробка. Змішується 4 частини цибульного соку і 1 частина спирту. Капають суміш по 2 краплі в закладене вухо двічі на день.
- Набряки. Червоний ріпчаста цибуля надає сечогінний ефект, тому його застосовують при набряклості тканин, особи, ніг і ін. Дві цибулини з вечора нарізаються на шматочки і посипаються цукром, вранці вийшов сік зливається і застосовується по 2 столові ложки на добу.
- Випадання волосся. Шкіру голови натирають соком цибулі, потім загортають голову пакетом і рушником на 1,5 години. Для слабких волосся застосовувати сік з лука можна 2 рази на тиждень протягом 30 днів.
- Чистка печінки. Для приготування кошти знадобиться 1 кг синього лука і 800 г цукру. Доводимо цибулину до стану кашки і підсипає туди цукор, суміш розмішуємо і ставимо на 10 днів у темне місце. Отриманий сироп зливаємо і приймаємо по 4 столові ложки один раз в день. Курс становить 1-4 тижні.
- Від мозолів. Цибулину ділимо на дві половинки і фіксуємо зрізом до мозолі за допомогою бинта. Курс лікування 1 тиждень.
- Травми і розтягнення зв'язок. Цибулину натерти, додати 1 столову ложку цукрового піску, перемішати і помістити в марлю, отриманий компрес прикласти на хворе місце. Зверху масу вкутуємо поліетиленовою плівкою і фіксуємо її за допомогою бинта.
- Нерегулярний менструальний цикл. Готується відвар з 4-5 великих червоних цибулин, для його приготування лушпиння цибулі заливають 400 г гарячої води і кип'ятять 20 хвилин. Отриманий відвар п'ють вранці натщесерце протягом 15 хвилин.
Протипоказання і шкода
Корисний складу червоної цибулі не означає, що він не може завдати шкоди. У великих кількостях пекучий фіолетовий овоч протипоказаний при:
- гастриті;
- в період загострень гастродуоденита;
- кишкових кольках;
- метеоризмі;
- панкреатиті;
- виразковій хворобі шлунка;
- підвищеної кислотності;
- коліті;
- при шкірних патологіях;
- астмі;
- гіпертонії;
- при алергічної реакції на цей продукт.
Рекомендована доза вживання головки червоної цибулі в день складає не більше 100 г.
Як вибрати?
При придбанні овоча необхідно уважно звертати увагу на щільність цибулини , Відсутність пошкоджень, гнилі, плям на поверхні і корінців знизу. Якісний продукт має соковиту і яскраву м'якоть.
Правила зберігання в домашніх умовах
Фіолетовий сорт цибулі поступається за якістю зберігання жовтому увазі. Термін його придатності становить близько 4 місяців при температурі від -3 до +10 градусів.
Приміщення в якому зберігатися червона цибуля має добре провітрюватися і не мати вологості повітря більше ніж 80%.
Ємність для збереження овоча повинна бути з натурального матеріалу, добре пропускати повітря, традиційно це дерев'яні ящики, відра з лози, текстильні мішки, а також сітки.
Перед закладанням продукту на тривале зберігання, його потрібно підготувати. Перебираються і залишають якісні повноцінні цибулини в сухому стані.
В такому випадку, червона цибуля при регулярному і невеликій кількості в раціоні, здатний оздоровити організм людини від більшості розладів, і тим же часом нашкодити якщо були порушені правила поїдання. Бережіть своє здоров'я і їжте синій цибулька в сирому вигляді, в ньому більше користі!
Відео-програма про синій цибуля і його корисні властивості для здоров'я:
Червоний цибулю - яка його користь для здоров'я організму?Як вибрати?