- Йога начинающим видео
- Хулахуп танец видео
- Смотреть моя тренировка видео
- Видео тренировки александра емельяненко
- Как правильно крутить обруч на бедрах видео
- Тренировки в кудо видео
- Тренировки рой джонса видео
- Йога онлайн смотреть видео
- Тренировки костя дзю видео
- Видео тренировки роя джонса
- Видео спинальной
- Айенгар йога видео
- Йога для женщин на видео
- Правильно крутить обруч видео
- Плиометрические отжимания видео
- Новости
Управление Здравоохранения Евпаторийского городского совета (С)2011
67 гостей
Чи шкідливі суші для здоров'я? Відповідь знайдений, і він вам не сподобається ...
Зараз багато людей захоплюються екзотичними стравами, особливо японською кухнею, з кожним днем відкривається все більше ресторанів суші. Любителі екзотичної японської кухні і сирої риби, часто не думають про те, що вони ризикують.
«Суші» або «сашимі» (в Японії кажуть «сусі», «сасімі») - є, смачно і корисно. Однак треба пам'ятати і дотримуватися деяких «правила безпеки».
Сира риба - класичний джерело гельмінтів - паразитичних черв'яків, небезпечних для людини. За даними Інституту паразитології, любителі азіатської кухні ризикують заразитися в першу чергу описторхозом і діфіллоботріозом.
Дорослі опісторхіси паразитують в кишечнику, жовчних протоках печінки, жовчному міхурі і протоках підшлункової залози. Середній розмір гельмінта - 7 12 мм. Основні симптоми хвороби - загальна слабкість, нудота, біль у правому підребер'ї, збільшення печінки. Основні вогнища хвороби знаходяться в басейнах Обі, Іртиша, Волги, Ками, Десни, Дніпра і його приток.
Дифиллоботриоз (широкий лентец) обґрунтовуються в тонкому кишечнику людини. Джерело зараження в даному випадку окунь, щука, минь, але що саме неприємне - далекосхідні лососеві і в меншій мірі Сігов (улюблена всіма нами червона риба).
Широкий лентец паразитує в організмі людини по 10-20 років, виростаючи при цьому до 15 метрів і більше. Ознаки наявності гельмінтів - ураження шлунково-кишкового тракту і періодичне відходження частин тіла гельмінта з випорожненнями. Якщо довго цього не помічати, можна заробити дефіцит вітаміну В12 і подальшу В12-дефіцитну анемію.
З наведених прикладів може здатися, що паразитами начинені тільки прісноводні риби. Насправді, гельмінти відмінно почувають себе і в мешканців моря. До числа заражень "морськими" паразитами відноситься анізакідоз - захворювання, яке викликають личинки круглих черв'яків нематод. Збудники анізакідоз людини - личинкові стадії розвитку гельмінтів пологів. Остаточними господарями цих гельмінтів служать багато морські ссавці (китоподібні, ластоногі), хижі морські риби та рибоядние птиці, в шлунково-кишковому тракті яких паразитують самці і самки анізакід. Середня довжина самок 60-65 мм, самців - 50-55 мм. Запліднені яйця потрапляють у воду, де з них виходить личинка, яку заковтують перші проміжні господарі - ракоподібні, зі складу криля.
Зараження остаточних господарів відбувається при поїданні ними заражених проміжних господарів: риб, ракоподібних та молюсків. Якщо більші проміжні господарі харчуються дрібнішими, які інвазовано личинками, то ці личинки накопичуються в тілі більшої, хижої риби.
Ці гельмінти вражають практично всі види морських риб - тріскові, оселедцевих, окуневі, лососеві, а також кальмарів, восьминогів, креветок та інших ракоподібних молюсків. Причому нарватися на заражену рибу простіше простого. За статистикою, оселедцевих в Балтійському морі заражені нематодами на 30%, а в Північному - взагалі на 55-100%.
Круглі черви-паразити анізакіди живуть в кишечнику риб. Якщо спіймана риба відразу заморожується, черви залишаються в кишечнику риб або гинуть. Якщо риба якийсь час обходиться без заморозки, гельмінти з кишечника перебираються в м'язову тканину.
Так можна їсти суші?
Повний знезараження риби від всіх видів паразитів (включаючи найстійкіші до низьких температур личинки опісторхід) досягається (СанПин 3.2.1333-03):
В Японії правила за попередньою заморожування риби для використання в сирому вигляді для приготування суші строго дотримуються! Хоча багато хто думає, що в Японії суші готують зі свіжої (не морожене) риби.
Однак суші в тому вигляді, як їх готують в наших ресторанах, і технологія їх приготування прийшли до нас не безпосередньо з Японії (а з Мексики) і, можливо, щось з нюансів правильної японською технологією могло загубитися, або технології дотримуються не досить строго !
Уточнюйте у офіціантів в японських ресторанах, яку попередню обробку пройшла риба для суші.
Що не можна робити:
Не дайте «чужим» оселитися у Вашому організмі!
джерело: www.sethealth.ru
Так можна їсти суші?Так можна їсти суші?